pvdf product

PVDF

HIGH-PERFORMANCE KUNSTSTOF

Polyvinylideenfluoride, beter bekend als PVDF, is een hoogwaardige thermoplastische kunststof die wordt gewaardeerd vanwege zijn unieke combinatie van eigenschappen. PVDF is een van de meest duurzame en chemisch resistente kunststoffen die momenteel beschikbaar zijn en wordt in veel industrieën gebruikt vanwege de uitstekende eigenschappen. Bekijk op deze pagina alle voordelen en eigenschappen van PVDF.

PVDF

Een van de belangrijkste voordelen van PVDF is de uitstekende weerstand tegen chemische stoffen. PVDF is zeer bestand tegen corrosie, en kan weerstand bieden tegen een breed scala aan zuren, basen en oplosmiddelen. Dit maakt het materiaal ideaal voor toepassingen in de chemische en petrochemische industrie. Bovendien is PVDF bestand tegen hoge temperaturen, en kan het worden gebruikt in toepassingen waar hoge temperaturen vereist zijn.

Een ander belangrijk voordeel van PVDF is de hoge mate van stijfheid en sterkte. PVDF is een zeer stijf materiaal met een hoge treksterkte en slagvastheid. Het materiaal is ook bestand tegen hoge belastingen en spanningen, en kan zijn vorm en sterkte behouden onder zware omstandigheden. Dit maakt het materiaal ideaal voor toepassingen waar hoge stijfheid en sterkte vereist zijn, zoals in de luchtvaart- en ruimtevaartindustrie, waar PVDF wordt gebruikt voor onderdelen van vliegtuigen en satellieten. Andere voordelen zijn:

  • Lage wrijvingscoëfficient
  • Uitstekende UV-bestendigheid
  • Mogelijkheid tot extruderen
  • Hoge hittigbestendigheid
  • Lage permeabiliteit
  • Chemische bestendigheid

De veelzijdigheid van PVDF bij ANKRO

De veelzijdigheid en unieke eigenschappen van PVDF maken het een populair materiaal in diverse industrieën, waaronder de chemische industrie, de petrochemische industrie, de halfgeleiderindustrie, de medische industrie en de luchtvaartindustrie. Ook voor andere industrieën kan PVDF de ideale oplossing zijn voor jouw probleem. Overleg alle eigenschappen van PVDF samen met één van onze kunststofspecialisten via de knop hieronder!

 

Het bewerken van PVDF

Het bewerken van PVDF kan lastig zijn vanwege de hoge hardheid en stijfheid van het materiaal. Het vereist speciale technieken en gereedschappen om het materiaal te bewerken. Bij ANKRO beschikken we over geavanceerde apparatuur en gespecialiseerde kennis om PVDF te bewerken. Door middel van CNC-bewerkingstechnologieën kunnen we PVDF op maat snijden en frezen voor specifieke toepassingen. Met de expertise van ANKRO en onze hoogwaardige bewerkingstechnologieën kunnen klanten vertrouwen op een nauwkeurige en kwalitatieve bewerking van PVDF.

Vragen of interesse?

Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch via 0183-304872 of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen jouw vraag zo snel mogelijk in behandeling.

vestigingsmanager ankro 2
Gerben van Boxel
Vestigingsmanager
info@ankro.nl
Vraag een offerte aan