pvdf product

PVDF

HIGH-PERFORMANCE KUNSTSTOF

PVDF, ook wel bekend als Polyvinylideenfluoride, is een hoogwaardige thermoplastische kunststof die wordt gewaardeerd vanwege zijn unieke combinatie van eigenschappen. PVDF kunststof is een van de meest duurzame en chemisch resistente kunststof die momenteel beschikbaar is. Op zoek naar een PVDF-bewerker? Vraag een offerte aan via de knop hieronder. 

PVDF

Vanwege het vermogen om stand te houden onder de meest veeleisende omstandigheden, heeft PVDF een indrukwekkende reputatie opgebouwd. De veelzijdigheid en unieke eigenschappen van polyvinylideenfluoride maken het een populair materiaal in diverse industrieën. Het materiaalsoort komt in aanmerking voor vervaardiging van machineonderdelen en is daarnaast gecertificeerd voor contact met levensmiddelen. Ten opzichte van andere fluorpolymeren heeft PVDF een goede kruipweerstand.

PVDF-eigenschappen

Een van de belangrijkste eigenschappen van PVDF is de uitstekende weerstand tegen chemische stoffen. Polyvinylideenfluoride is zeer bestand tegen corrosie en kan weerstand bieden tegen een breed scala aan zuren, basen en oplosmiddelen. Dit maakt het materiaal ideaal voor toepassingen in de chemische en petrochemische industrie. Bovendien is Polyvinylideenfluoride bestand tegen hoge temperaturen en wordt het gebruikt in toepassingen waar hoge temperaturen vereist zijn.

Een andere belangrijke eigenschap van PVDF is de hoge mate van stijfheid en sterkte. Polyvinylideenfluoride is een zeer stijf materiaal met een hoge treksterkte en slagvastheid. Het materiaal is ook bestand tegen hoge belastingen en spanningen en behoudt zijn vorm en sterkte onder zware omstandigheden. Dit maakt het materiaal ideaal voor toepassingen waar hoge stijfheid en sterkte vereist zijn. De kunststof heeft een gebruikstemperatuur die ligt tussen de -50°C en 160°C. Andere PVDF eigenschappen zijn:

  • Lage wrijvingscoëfficient
  • Uitstekende UV-bestendigheid
  • Mogelijkheid tot extruderen
  • Hoge hittigbestendigheid
  • Lage permeabiliteit
  • Chemische bestendigheid
CNC Draaien Kunststof

Het bewerken van PVDF

Het bewerken van PVDF is lastig vanwege de hoge hardheid en stijfheid van het materiaal. Het vereist speciale technieken en gereedschappen om het materiaal te bewerken. Bij ANKRO beschikken we over geavanceerde apparatuur en gespecialiseerde kennis om PVDF te bewerken. Door middel van CNC-bewerkingstechnologieën kunnen we polyvinylideenfluoride op maat frezen en draaien voor specifieke toepassingen. Met de expertise van ANKRO en ons hoogwaardige machinepark kunnen klanten vertrouwen op een nauwkeurige en kwalitatieve bewerking van PVDF.

PVDF verspanen bij ANKRO

Het verspanen van PVDF materiaal naar de specifieke behoeften van klanten vereist een goede aanpak. Bij ANKRO begrijpen we de stijfheid en sterkte van Polyvinyleenfluoride en weten we als geen ander hoe we dit materiaal moeten bewerken. Samen met de klant werken we nauw samen om de meest nauwkeurige producten te maken, waarbij wordt voldaan aan de precisie en betrouwbaarheid van het eindproduct. Kom met ons in contact over alle mogelijkheden of vraag gemakkelijk een offerte aan.

Vragen of interesse?

Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch via 0183-304872 of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen jouw vraag zo snel mogelijk in behandeling.

vestigingsmanager ankro 2
Gerben van Boxel
Vestigingsmanager
info@ankro.nl
Vraag een offerte aan