pom c product

POM-C

High-Performance kunststof

POM-C, ook wel bekend als polyoxymethyleen, is een thermoplastisch polymeer dat wordt gekenmerkt door zijn hoge stijfheid, lage wrijving en uitstekende weerstand tegen slijtage en chemicaliën. Het materiaal is afgeleid van formaldehyde en heeft een zeer lage wrijvingscoëfficiënt, wat betekent dat het geschikt is voor toepassingen waarin wrijving en slijtage een uitdaging vormen. 

De voordelen van POM-C

Een van de belangrijkste voordelen van POM-C is zijn stijfheid. Dit materiaal heeft een hoge modulus van elasticiteit, waardoor het zeer stijf en sterk is. Het kan worden gebruikt om lichte maar sterke onderdelen te maken, waardoor het ideaal is voor toepassingen waarin het gewicht van het onderdeel een belangrijke factor is. Een ander voordeel van POM-C is de lage wrijvingscoëfficiënt. Dit maakt het materiaal zeer geschikt voor toepassingen waarin het onderdeel moet kunnen bewegen of draaien zonder te slijten. Het materiaal is zelfs zo goed bestand tegen wrijving dat het vaak wordt gebruikt als lagermateriaal. Het heeft ook een goede chemische bestendigheid, wat betekent dat het bestand is tegen veel chemicaliën en oplosmiddelen. POM-C heeft daarnaast ook een hoge dimensionele stabiliteit, wat betekent dat het weinig krimpt of uitzet bij veranderingen in temperatuur of vochtigheid. Dit maakt het ideaal voor toepassingen waarin nauwkeurige afmetingen cruciaal zijn. 

Unieke eigenschappen POM-C

Een unieke eigenschap van POM-C is de mogelijkheid om te worden gebruikt in contact met voedsel. Het materiaal voldoet aan de Europese richtlijnen voor contact met voedsel en kan veilig worden gebruikt in toepassingen zoals voedselverwerking en -verpakking. Een andere eigenschap van POM-C is de mogelijkheid om het materiaal te bewerken. Het kan worden gefreesd, gedraaid en gevormd met behulp van verschillende methoden. Tot slot heeft POM-C een hoge duurzaamheid en is het zeer bestand tegen veroudering. Het materiaal behoudt zijn eigenschappen gedurende lange tijd en kan zelfs na vele jaren nog steeds worden gebruikt in toepassingen waarin stijfheid en slijtvastheid belangrijk zijn.

Kunststof producten ANKRO

Toepassingen POM-C

POM-C wordt veel gebruikt in toepassingen waar hoge stijfheid en dimensionele stabiliteit vereist zijn, zoals machineonderdelen en precisiecomponenten. Vanwege de lage wrijvingscoëfficiënt is het ook geschikt voor toepassingen waar wrijving een belangrijke rol speelt, zoals tandwielen en glijlagers. POM-C wordt ook vaak gebruikt in de elektrische en elektronische industrie vanwege de goede elektrische isolerende eigenschappen en is geschikt voor gebruik in vochtige omgevingen. Wil jij meer weten over POM-C of ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden bij ANKRO voor jouw bedrijf? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze specialisten via de onderstaande knop!

Vragen of interesse?

Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch via 0183-304872 of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen jouw vraag zo snel mogelijk in behandeling.

vestigingsmanager ankro 2
Gerben van Boxel
Vestigingsmanager
info@ankro.nl
Vraag een offerte aan