petp product[1]

PETP

HIGH-PERFORMANCE KUNSTSTOF

PETP, ook wel bekend als polyethyleentereftalaat, is een thermoplastisch polymeer dat wordt gebruikt in verschillende industrieën en toepassingen. Het staat ook bekend onder de naam Ertalyte en is een type polyester. PETP kunststof heeft een aantal unieke eigenschappen en voordelen die het een populaire keuze maken voor verschillende toepassingen.

PETP eigenschappen

PETP valt met name op door zijn unieke combinatie van eigenschappen. Met een hoge mechanische sterkte en stijfheid is Polyethyleentereflataat in staat om zware belastingen te weerstaan, terwijl het zijn vorm en dimensies behoudt. Andere eigenschappen van polyethyleentereftalaat zijn:

  • Uitstekende chemische bestendigheid
  • Hoge mate van slijtvastheid
  • Voedselveiligheid
  • Biocompatibiliteit

Kortom, de unieke combinatie van mechanische, chemische en thermische eigenschappen maakt Polyethyleentereflataat een waardevol materiaal in diverse sectoren.

PETP toepassingen

Vanwege de uitstekende eigenschappen van PETP kunststof wordt de kunststof gebruikt in verschillende toepassingen. Een goed voorbeeld is de rol van Polyethyleentereflataat in de machinebouw, waar het wordt ingezet voor de vervaardiging van nauwkeurige tandwielen. De uitstekende mechanische sterkte en slijtvastheid van PETP zorgen ervoor dat deze tandwielen langdurige belastingen kunnen weerstaan, terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan de vereisten van precisie. De polyethyleentereftalaat toepassingen strekken zich verder uit naar sectoren zoals de voedingsmiddelenindustrie, medische industrie en vele andere branches.

Laat ANKRO jouw ingewikkeldste PETP producten verspanen

Polyethyleentereflataat is een duurzaam materiaal dat gemakkelijk kan worden gerecycled. Dit maakt het een milieuvriendelijke keuze voor verschillende projecten. Polyethyleentereflataat is een materiaal dat veel voordelen biedt en wordt veel gebruikt in verschillende industrieën vanwege de unieke kenmerken. Bij ANKRO werken wij al vele jaren met PETP en hebben wij al veel mooie producten mogen produceren. Ben jij benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via de onderstaande knop.

Vragen of interesse?

Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch via 0183-304872 of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen jouw vraag zo snel mogelijk in behandeling.

vestigingsmanager ankro 2
Gerben van Boxel
Vestigingsmanager
info@ankro.nl
Vraag een offerte aan