kunststofbewerken frezen

Kunststof Frezen

ANKRO is jouw partner bij het realiseren van jouw kunststof projecten. Als toonaangevend bedrijf in de kunststofbewerking zorgen we er met ons hoogstaande machinepark voor dat bijna alles mogelijk is op het gebied van kunststof frezen. Ontdek onze hoogwaardige en efficiënte freesdiensten en breng jouw ontwerpen tot leven.

Specialist in kunststof frezen
Al meer dan 25 jaar ervaring
Snelle levertijden
Onderdeel van de BKB Groep

Maatwerk kunststof frezen

Kunststof frezen is een veelgebruikte bewerkingstechniek in de industrie om complexe vormen en onderdelen te creëren. Roterende snijgereedschappen zorgen er met frezen voor dat een bepaald ruwmateriaal zijn gewenste vorm krijgt. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise weten we bij ANKRO telkens weer de meest ingewikkelde producten te produceren van kunststof.

Het frezen van kunststof wordt onder andere gebruikt voor het produceren van behuizingen, panelen, tandwielen en nog veel meer. Met behulp van een geavanceerd machinepark en de nieuwste technologieën maken we bij ANKRO het frezen van allerlei soorten producten zeer eenvoudig. Ook geven we advies in welke soort kunststof het beste past bij jouw project. Benieuwd naar wat we adviseren? Neem dan geheel vrijblijvend contact op via onderstaande knop!

Wat is kunststof frezen?

Kunststof frezen is een populaire verspanende bewerking die bij diverse kunststoffen wordt toegepast. Bij deze bewerking verwijdert een roterende frees materiaal van het werkstuk, waardoor het mogelijk is om nauwkeurige contouren, gaten en uitsparingen te creëren in plaatmateriaal. Deze methode maakt het mogelijk om complexe vormen en afwerkingen met hoge precisie te realiseren, wat essentieel is voor verschillende industriële toepassingen en productontwerpen.

5 assigfrezen

Het frezen van verschillende kunststoffen

Het frezen van verschillende kunststoffen eist vaak veel kennis en expertise van het vak. Iedere kunststof heeft zijn unieke eigenschappen en bewerkingsvereisten. Sommige soorten hebben de neiging om gemakkelijk te smelten of te vervormen bij hoge temperaturen, anderen weer niet. Als geen ander weten we bij ANKRO waar rekening mee gehouden moet worden bij iedere soort kunststof. Of het nu gaat om pvc frezen, pom frezen, hmpe frezen of toch pe frezen? Bij ANKRO is alles mogelijk.

kunststof frezen snelheid

Kunststof frezen met bovenfrees

Een veelgebruikte bewerkingstechniek die nauwkeurige resultaten oplevert, is kunststof frezen met bovenfrees. In dit geval bevindt het freesgereedschap zich boven in de machine, wat vervolgens het materiaal van bovenaf gaat bewerken. Het frezen van kunststof met bovenfrees biedt veel mogelijkheden om complexe freeswerken te creëren.

We beschikken bij ANKRO over diverse freesbanken die gebruikmaken van de techniek met een bovenfrees. Met de juiste technieken, freesbanken en oog voor detail worden er bij ANKRO telkens weer hoogwaardige resultaten behaald bij het bewerken van kunststofmaterialen.

Kunststof frezen op snelheid

Om de mooiste kunststof producten te produceren, is kunststof frezen op snelheid een cruciale factor. Afhankelijk van het soort materiaal, het freesgereedschap en de gewenste bewerkingsresultaten kan de optimale snelheid tijdens het bewerken van het product variëren. Bij ANKRO houden we onder andere rekening met de freesdiameter, de soort kunststof en de bewerkingsparameter om de juiste snelheid te kiezen.

Soorten kunststof om te frezen

  • Hoog moleculair Polyethyleen (HMPE)
  • Hoge Dichtheid Polyethyleen (HDPE)
  • Polypropyleen (PP)
  • Teflon (PTFE)
  • Polyvinylchloride (PVC)
  • Polyetheen (PE)
  • Polyoxymethyleen (POM-C)
  • Polycarbonaat (PC)

Kunststof CNC frezen met ons up-to-date machinepark

Kunststof CNC frezen wordt veel gebruikt in diverse sectoren, waaronder de productie van prototypes, onderdelen voor machines, medische apparaten en vele andere componenten. Het is een essentiële technologie voor het vervaardigen van hoogwaardige kunststofproducten met specifieke afmetingen en complexe geometrieën. Met ons huidige machinepark zijn we binnen ANKRO in staat om de meest ingewikkelde kunststofproducten te CNC frezen. Bekijk hieronder de CNC-machines, waarmee we van jouw project een succes maken!

HET MACHINEPARK VAN ANKRO

Bij ANKRO beschikken wij over een hoogwaardig en up-to-date machinepark. Dankzij een breed scala aan CNC-machines zijn wij in staat om precisieproducten van hoge kwaliteit te produceren voor jou!

Bekijk ons machinepark
freesbewerking
Freesbanken

Onze freesbanken bieden precisie en efficiëntie bij het produceren van complexe onderdelen voor verschillende industriële toepassingen.

draaimachine ankro
Draaibanken

De draaibanken van ANKRO zijn in staat om complexe onderdelen te produceren door kunststof te verwijderen en te vormen met behulp van diverse gereedschappen. 

draai freesbewerking
Draai-freescombinaties

ANKRO's draai-freescombinaties zijn geavanceerde machines die zowel draai- als freesbewerkingen uitvoeren om nauwkeurige en complexe onderdelen te produceren.

draaiautomaat bewerking kunststof
Draaiautomaten

De draaiautomaten van ANKRO zijn automaten die geautomatiseerde draaibewerkingen uitvoeren, waardoor de productiviteit en doorvoersnelheid van het productieproces wordt verhoogd.

meten kunststof producten2
Meetmachines

Bij ANKRO zorgen geavanceerde meetmachines voor een nauwkeurige controle en waarborging van de hoogste kwaliteitsnormen in elk productieproces.

3d printen ankro
3d-printer

De 3D-printer van ANKRO maakt gebruik van de nieuwste printtechnologieën om complexe en gedetailleerde objecten voor klanten in verschillende industrieën te produceren. 

 

Kunststof producten ANKRO

Jouw betrouwbare partner in het frezen van kunststof: ANKRO

Wilt u iets vrijwel onmogelijks realiseren met het frezen van kunststof? Dan bent u bij ANKRO aan het juiste adres. Wij bewerken vrijwel alle soorten kunststoffen op innovatieve wijze van monodelen tot eindproducten. Van 3-, 4- of 5-assig simultaan frezen tot aan stralen en meten: wij hebben het allemaal in huis. Wij zijn gespecialiseerd in het frezen van maatwerk kunststof producten. Neem contact op voor de mogelijkheden en laat je adviseren.

Vragen of interesse?

Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch via 0183-304872 of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen jouw vraag zo snel mogelijk in behandeling.

vestigingsmanager ankro 2
Gerben van Boxel
Vestigingsmanager
info@ankro.nl
Vraag een offerte aan