Kunststof bewerken

ANKRO Kunststof Verspaning is een ervaren specialist op het gebied van kunststof bewerken en heeft een uitgebreide kennis van verschillende kunststofbewerkingstechnieken. Deze diepgaande kennis en deskundigheid stelt ons, in staat om de meest complexe producten te bewerken, van grote series tot enkelstuks. 

kunststof draaien 2
Kunststof draaien

Kunststof draaien is het bewerkingsproces waarbij een stuk kunststof op een draaibank wordt bevestigd en met behulp van een snijgereedschap wordt gedraaid om het gewenste product te vormen.

kunststofbewerken frezen
Kunststof frezen

Kunststof frezen is een bewerkingsproces waarbij een roterend snijgereedschap wordt gebruikt om materiaal van een kunststof werkstuk te verwijderen.

kunststof assembleren
Kunststof assemblage

Kunststof assemblage is het proces waarbij afzonderlijke kunststofonderdelen worden samengevoegd tot een volledig functioneel eindproduct.

draaiautomaat bewerking kunststof
Automatenwerk

Kunststof bewerken door middel van automatenwerk is een efficiënte methode om grote aantallen kunststofonderdelen te produceren.

Kunststof bewerkingen

Het bewerken van kunststoffen omvat diverse processen die worden ingezet om de gewenste vorm, afmetingen en eigenschappen van een eindproduct te bereiken. Bij het vormgeven van hoogwaardige en complexe kunststof producten spelen effectieve kunststofbewerkingen een grote rol. Kunststoffen, ook wel bekend als polymeren, zijn er in allerlei diverse vormen en maten en hierdoor is het belangrijk om rekening te houden met factoren als materiaalkeuze, thermische eigenschappen, mechanische eigenschappen en het uiteindelijke gebruik van het product.

Als geen ander weet ANKRO dat het bij sommige kunststoffen cruciaal kan zijn om de juiste bewerkingstechniek toe te passen. Dit kan alleen als de eigenschappen van het materiaal bekend is en er meerdere specialisten van verschillende kunststofbewerkingstechnieken rondlopen. Met deze gedachtegang heeft ANKRO zich dan ook gespecialiseerd in verschillende vormen van kunststof bewerken, zoals frezen, draaien, verspanen en assembleren. Op deze manier kan er aan iedere vraag worden voldaan. Ben jij benieuwd naar ons productieproces en/of werkwijze? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met ons!

De voordelen van kunststoffen bewerken

Kunststof bewerken neemt een groot aantal voordelen met zich mee. De veelzijdigheid van de kunststoffen is misschien wel één van de belangrijkste voordelen, die kunnen namelijk variëren van flexibel en sterk tot aan doorzichtig en transparant. Vergeleken met bijvoorbeeld metaal of keramiek is kunststof vaak kosteneffectiever en zijn de mogelijkheden diverser. Daarnaast zijn kunststoffen ook beter bestemd tegen corrosie, waardoor ze ideaal zijn voor vochtige of chemische omgevingen. Deze combinatie van eigenschappen maakt kunststof bewerken een essentiële technologie in tal van industrieën, waaronder de voedingsindustrie, farmaceutische industrie, petrochemische industrie, grafische industrie of de analytische industrie.

Verschillende soorten kunststoffen

Iedere kunststof heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Het is dan ook soms moeilijk om de juiste kunststof soort te kiezen en daarom helpen wij graag bij het kiezen van de juiste kunststof voor je project of product. Voor de meeste materialen is ook productie op maat mogelijk. Een aantal kunststof soorten waar wij mee werken zijn:

Wil jij een van bovenstaande kunststoffen laten bewerken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden per kunststof.

Kunststof verspanen

Binnen de wereld van kunststof bewerken is kunststof verspanen een veel voorkomend begrip. Kunststof verspanen is het bewerken van kunststoffen met behulp van gereedschappen zoals draaibanken of freesmachines. Het verspanen van kunststof is een zeer nauwkeurig proces, waarbij diverse toleranties en oppervlakte-afwerkingen moeten worden bereikt.

Kunststof draaien

Eén van de meest voorkomende kunststofbewerkingstechnieken is kunststof draaien. Tijdens het bewerken van kunststof op deze manier roteert er een bepaald werkstuk in een draaibank, waarbij geleidelijk materiaal wordt verwijderd door bepaalde snijgereedschappen. Bij ANKRO weten we als geen ander dat kunststof draaien een hoog niveau van precisie en maatnauwkeurigheid levert. Vraag nu een offerte aan en ontvang kunststofproducten voor jouw toepassing met de strakste toleranties!

Kunststof frezen

De veelzijdigheid en toepasbaarheid van kunststof frezen zorgt ervoor dat deze bewerkingstechniek in veelvoud voorkomt bij het bewerken van kunststoffen. Bij deze methode wordt een freesmachine gebruikt om materiaal te verwijderen van het werkstuk, waarbij de frees roteert en langs het werkstuk wordt bewogen om de juiste afmetingen te bereiken. Bij ANKRO zijn we dankzij ons machinepark in staat om zowel 3-, 4- als 5-assig kunststof te frezen.

Kunststof assembleren

Bij ANKRO bieden we ook de mogelijkheid om kunststof te assembleren. In sommige gevallen kan kunststof assemblage een cruciale stap zijn in het gehele kunststofbewerking proces, waarbij verschillende componenten een compleet eindproduct vormen. Afhankelijk van de specificaties van het product kan het assembleren met verschillende technieken plaatsvinden. Het kiezen van de juiste assemblage techniek is cruciaal om tot een goed eindproduct te komen. Vraag nu een offerte aan en ontvang kunststofproducten voor jouw toepassing met de strakste toleranties!

Samenwerken aan succes

Bij ANKRO geloven we in het feit dat we samenwerken aan succes. Ieder project is uniek en heeft andere behoeften als het gaat om kunststof bewerken. Daarom streven we ernaar om te allen tijde nauw samen te werken met onze klanten. Alleen met goed overleg en een nauwe samenwerking zal een concept resulteren in een goed eindresultaat. Benieuwd naar wat klanten vinden van deze manier van samenwerken? Bekijk het via de knop hieronder!

ANKRO Kunststof Verspaning; de specialist in het bewerken van kunststof

Met behulp van het geavanceerde machinepark van ANKRO maken onze specialisten de meest complexe kunststof producten. ANKRO is niet zomaar een bedrijf dat alleen maar jouw kunststof bewerkt, wij geven je ook graag advies over welke kunststof het beste past bij jouw situatie. Op deze manier weten we zeker dat het product ook daadwerkelijk het juiste product is. Met onze jarenlange ervaring en expertise geven we passend advies op maat. Ben jij benieuwd naar welke kunststof het beste past bij jouw situatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op via de knop hieronder! We beantwoorden graag je vragen rondom kunststof bewerking.

Vragen of interesse?

Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch via 0183-304872 of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen jouw vraag zo snel mogelijk in behandeling.

vestigingsmanager ankro 2
Gerben van Boxel
Vestigingsmanager
info@ankro.nl
Vraag een offerte aan