pe(1)

PE

HIGH-PERFORMANCE KUNSTSTOF

PE, ofwel polyetheen, is een van de meest gebruikte kunststoffen ter wereld. Het is een thermoplastisch polymeer dat wordt geproduceerd uit ethyleen, een koolwaterstofgas dat wordt verkregen uit aardolie of aardgas. PE is een veelzijdig materiaal met unieke eigenschappen die het geschikt maken voor een breed scala aan toepassingen.

Polyetheen

PE is bovendien een milieuvriendelijk materiaal. Het is recyclebaar en kan worden hergebruikt om nieuwe producten te maken. Het materiaal heeft een lange levensduur en is bestand tegen uv-straling, waardoor het geschikt is voor toepassingen in de buitenlucht. Daarnaast biedt het PE ook nog andere voordelen:

  • Uitstekende chemische bestendigheid
  • Hoge sterkte en stijfheid
  • Hoge mate van slijtvastheid
  • Lage dichtheid en goede isolatie-eigenschappen
  • Flexibiliteit in vormen en toepassingen
  • Milieuvriendelijk en recyclebaar

Toepassing PE

PE wordt gebruikt in vele industrieën, waaronder de verpakkingsindustrie, de bouw- en constructie-industrie, de water- en rioleringsindustrie, de medische industrie en de speelgoedindustrie. Met zijn unieke eigenschappen en voordelen zal PE waarschijnlijk een belangrijke rol blijven spelen in de productie van diverse producten in de toekomst.

De mogelijkheden van ANKRO

Bij ANKRO zijn er verschillende mogelijkheden voor de bewerking van PE. Eén van de meest gebruikte bewerkingsmethoden is het frezen van PE. Door middel van deze bewerkingstechniek kunnen complexe vormen en nauwkeurige maten worden geproduceerd. Daarnaast biedt ANKRO ook mogelijkheden voor het draaien, zagen en lassen van PE. ANKRO beschikt over moderne machines en gespecialiseerde medewerkers die ervoor zorgen dat PE-producten van hoge kwaliteit worden geproduceerd. Wil jij weten wat we voor jouw kunnen betekenen? Neem dan contact op!

Vragen of interesse?

Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch via 0183-304872 of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen jouw vraag zo snel mogelijk in behandeling.

vestigingsmanager ankro 2
Gerben van Boxel
Vestigingsmanager
info@ankro.nl
Vraag een offerte aan