pa6

PA6 – Nylon

Technische kunststof

PA6, ook bekend als nylon of polyamide 6, is een veelgebruikte kunststof die bekend staat vanwege zijn uitstekende eigenschappen en brede toepassingsmogelijkheden. PA6 kunststof kan worden gebruikt in verschillende industrieën vanwege de veelzijdigheid van het materiaal. Bij ANKRO bieden we hoogwaardige kunststof PA6 producten die voldoen aan de specifieke behoeften van de klant.

PA6 laten bewerken

Eén van de meest voorkomende bewerkingsmethoden om een PA-kunststof te laten bewerken, is verspaning. PA6 bewerken gebeurt in de meeste gevallen door middel van frezen, draaien, boren of andere verspaningstechnieken. Dit maakt het mogelijk om op maat gemaakte producten te produceren die voldoen aan de specifieke eisen van de klant. Afhankelijk van het product dat je moet maken, wordt de juiste verspaningstechniek gekozen. Een PA6-plaat bewerken gebeurt in de meeste gevallen door middel van frezen.

Bij ANKRO begrijpen we de waarde van de bewerking van polyamide. Al meer dan 25 jaar werken onze ervaren professionals met een geavanceerd machinepark om de meest ingewikkelde PA6-kunststof producten te maken, die voldoen aan de specifieke behoeften van de klant. Wil je meer weten over de mogelijkheden van polyamide? Neem dan vrijblijvend contact op en we helpen je graag verder!

Polyamide frezen

Polyamide is een thermoplastisch polymeer dat zich goed leent voor het frezen. Polyamide, ook wel nylon genoemd, is van zichzelf taai en duurzaam, waardoor het geschikt is voor precisiebewerkingen. Eén van de voordelen van polyamide frezen is de veelzijdigheid. Het materiaal kan worden gefreesd in verschillende diktes en formaten, waardoor het geschikt is voor zowel kleine als grote polyamide kunststof producten. Polyamide biedt daarnaast ook nog de volgende mogelijkheden:

  • Onderdelen op maat produceren met CAD-/CAM-software die de CNC-freesmachines aansturen. 
  • Het toevoegen van functionele kenmerken aan polyamide producten.

Bij het frezen van nylon is het belangrijk om de juiste snijparameters, zoals voedingssnelheid, snijsnelheid en freeshoek, goed in de gaten te houden. Er kan een optimale verspaning worden bereikt met minimale kans op beschadiging of vervorming wanneer de juiste parameters worden gehanteerd.

Het draaien van PA6

Het draaien van PA6 maakt het mogelijk om verschillende vormen van ronde producten te produceren, zoals bussen, flenzen, ringen of assen. Dankzij de nauwkeurigheid van de CNC-draaibanken, waarover ANKRO beschikt, kunnen er complexe toleranties worden bereikt die de klant eist. Een voordeel aan het draaien van PA6 is de mogelijkheid tot bewerkingen als draadtappen en boren.

Tijdens het draaien van nylon is het belangrijk om rekening te houden met de eigenschappen van het materiaal. Nylon neigt tot vervorming wanneer het materiaal warm wordt. Hierdoor kunnen bepaalde toleranties van de klant afwijken. Door geschikte koelsmeermiddelen te gebruiken kan de thermische invloed op het materiaal worden verminderd. 

De eigenschappen van PA6

Het materiaal PA6 maakt zichzelf zeer uniek dankzij vele unieke eigenschappen met betrekking tot andere kunststofsoorten. Zelfs onder zware  belastingen en veeleisende omstandigheden behoudt PA6 zijn eigenschappen. Enkele eigenschappen van PA6 zijn:

  • Chemische bestendigheid: PA6 kunststof is bestand tegen hoge belastingen en vervormingen door haar hoge trek- en buigsterkte. 
  • Uitstekende weerstand tegen slijtage: Een laag wrijvingscoëfficiënt biedt weerstand tegen slijtage, waardoor PA6 goed is voor toepassingen met bewegende onderdelen.
  • Goede elektrische isolatie: Voor toepassingen waar isolatie is vereist is PA6 een goede oplossing.
  • Dimensionele stabiliteit: Polyamide kunststof vertoont, zelfs bij blootstelling aan hoge temperaturen, minimale krimp en vervorming.
  • Gemakkelijke bewerkbaarheid: Polyamide 6 kan met allerlei diverse verspaningstechnieken eenvoudig worden bewerkt.
Kunststof producten ANKRO

De expertise van ANKRO in het bewerken van PA6 – Nylon

Bij ANKRO hebben we expertise in het bewerken van PA6 en produceren we zeer complexe en hoogwaardige onderdelen met de gewenste specificaties. Ben je op zoek naar nauwkeurig bewerkte PA6 onderdelen? Bij ANKRO staan wij klaar om jouw PA6-project tot een succes te maken! Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden van bewerking voor polyamide te verkennen en te bespreken.

Vragen of interesse?

Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch via 0183-304872 of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen jouw vraag zo snel mogelijk in behandeling.

vestigingsmanager ankro 2
Gerben van Boxel
Vestigingsmanager
info@ankro.nl
Vraag een offerte aan