ankro overname

Overname ANKRO door BKB Precision

BKB precision verwelkomt investeerder 365 capital en neemt Ankro kunststof verspaning over. CEO van BKB Precision, Mannes Westhuis, stelt met trots 365 Capital voor als investeerder met meerderheidsbelang. Samen acquireren zij ANKRO Kunstof Verspaning (ANKRO Kunststofverspaningstechnieken BV).

De nieuwe groep zal gemanaged worden door Mannes Westhuis. De recente eigenaren van ANKRO Kunststof Verspaning blijven aan om de integratie van beide organisaties in goede banen te leiden alsook de ambitieuze toekomstplannen te ondersteunen. Beide labels van BKB Precision (Van den Berg Kunststofbewerking BV te Son) en ANKRO Kunststof Verspaning zullen behouden blijven.

BKB Precision, opgericht in 1982, is specialist in het draaien en frezen van kunststof onderdelen en richt zich vooral op de semicon-, medische-, voedsel-, chemische- en analytische industrie, in Nederland en de rest van de wereld. BKB Precision geniet een uitstekende reputatie als het gaat om het vervaardigen van complexe, accurate onderdelen van hoogwaardig kunststof zoals bijvoorbeeld manifolds.

ANKRO Kunststof Verspaning , opgericht in 1998, is een vertrouwde verspaningspartner voor kunststof onderdelen. Vanuit Werkendam produceren zij voor hun, veelal Nederlandse, klanten in de voedings-, farmaceutische-, petrochemische-, medische-, analytische- en grafische industrie. Waar bij BKB Precision tot voor kort het accent lag op freesbewerkingen, heeft Ankro zich vanuit het verleden vooral toegelegd op draaibewerkingen.

Johan van Anrooy en zijn vrouw Sonja, oprichters van ANKRO Kunststof Verspaning ; “De overname door BKB Precision is het resultaat van een perfecte match in bedrijfscultuur, ambitie en vakmanschap. Het geeft ons de mogelijkheid door te groeien en continuïteit te bieden aan onze mensen en klanten. Ik geloof er echt in dat we elkaar zullen versterken in deze snel ontwikkelende markt.”

Mannes Westhuis, CEO en mede-eigenaar van de groep deelt dit enthousiasme; “Doordat Ankro deel wordt van onze groep vergroten we ons potentieel om tegemoet te komen aan groeiende behoefte van de high-tech markt voor wat betreft capaciteit en maakmogelijkheden in kunststoffen. Vanaf onze kennismaking met ANKRO Kunststof Verspaning herkenden we elkaar in ambitie en drive om te ontwikkelen maar ook om een betrouwbare partner te blijven voor onze klanten en medewerkers in deze tijd van constante verandering. Tevreden klanten zijn een belangrijke voorwaarde die wij ons zelf opleggen.

Reinaert Molenaar, partner bij 365 Capital voegt toe; “De eindmarkten die BKB Precision en Ankro bedienen zijn zich continue aan het ontwikkelen. Dit resulteert in groeiende eisen en veranderende rollen voor componenten- en assemblage leveranciers in deze eindmarkten. We kijken ernaar uit om BKB Precision en ANKRO Kunststof Verspaning te ondersteunen zodat zij deze uitdagingen kunnen managen en kunnen blijven groeien, zowel organisch als door strategische acquisities.’

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met BKB Precision of 365 Capital;

365 Capital (contact@365capital.com)

BKB Precision (info@bkbprecision.com

Vragen of interesse?

Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch via 0183-304872 of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen jouw vraag zo snel mogelijk in behandeling.

vestigingsmanager ankro 2
Gerben van Boxel
Vestigingsmanager
info@ankro.nl
Vraag een offerte aan