kunststoffen

Maatwerk en massaproductie in de maakindustrie

In de moderne maakindustrie is het niet langer een kwestie van ‘of-of’, maar eerder ‘en-en’ als het gaat om productie. Zowel maatwerk als massaproductie zijn van essentieel belang, vooral in sectoren zoals kunststofbewerking. Bij ANKRO zien we met name dat de sleutel tot het realiseren van deze tegengestelde doelen ligt in het goed inrichten van je machines en productieprocessen, waar CNC-draaien en CNC-frezen een grote rol in spelen.

Maatwerk versus massaproductie

Maatwerk en massaproductie zijn twee verschillende benaderingen van kunststofbewerking, elk met zijn eigen unieke voordelen en uitdagingen. Het kiezen en bereiken van de juiste balans tussen deze twee is cruciaal voor een goed productieproces. Waar bij maatwerk vooral de precisie en kwaliteit van een product centraal staat, staat vaak bij massaproductie met name de prijs en levertijd centraal.

De inrichting van je machinepark en het beschikken over de juiste machines spelen een sleutelrol bij het ondersteunen van zowel maatwerk als massaproductie in de kunststofbewerking. Binnen ANKRO hebben we ervoor gezorgd dat deze twee punten op orde zijn. Hierdoor zijn we gespecialiseerd in massaproductie én maatwerk als het aan komt op de productie van kunststof producten.

CNC-draaien: De kern van flexibele productie

Het CNC-draaien van kunststof biedt aanzienlijke voordelen voor zowel maatwerk als massaproductie. Dit stelt ons in staat om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van onze klanten. Dankzij onze CNC-draaimachines kunnen we snel reageren op de specifieke eisen van individuele klanten en complexe projecten met succes afronden dankzij ons hoogwaardige machinepark. Voor massaproductie kunnen onze machines onbemand en ononderbroken worden gebruikt, waardoor we grote hoeveelheden identieke onderdelen met zeer hoge efficiëntie kunnen produceren.

Onze CNC-draaiers zorgen ervoor dat elk proces geoptimaliseerd is en dat aan de individuele behoeften van de klant wordt voldaan. Zij vormen de kern van de flexibele productie die wij bij ANKRO kunnen bieden. Benieuwd naar hoe het is om bij ons te werken? Klik dan op de knop hieronder.

5 assig frezenbmo robot

Combinatie van CNC-draaien met andere technologieën

Naast CNC-draaien zijn er ook andere technologieën die kunnen helpen om zowel massaproductie als maatwerk te ondersteunen in de kunststofbewerking:

CNC-frezen: CNC-draaien is niet altijd de meest geschikte oplossing voor elk product. Onze specialisten overwegen vooraf altijd of CNC-draaien of CNC-frezen het beste is voor het productieproces bij het creëren van nieuwe producten.

Automatisering en robotica: Binnen ANKRO werken we momenteel actief aan automatisering en de implementatie van robotica in onze productieprocessen. Op deze manier kunnen we nog efficiënter en nauwkeuriger werken, wat met name een groot voordeel oplevert voor massaproductie.

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Flexibele productie brengt diverse voordelen met zich mee, zoals klantgerichtheid, een kortere time-to-market, een verhoogd concurrentievoordeel, en meer efficiëntie en kostenbesparingen. Onze flexibiliteit en precisie maken het mogelijk om aan de uiteenlopende wensen van onze klanten te voldoen. Ongeacht de schaal en de projecten. Bij ANKRO staan alle producten die wij maken symbool voor onze toewijding, aan kwaliteit, efficiëntie en klanttevredenheid. Benieuwd naar wat ANKRO voor jouw kan betekenen? Neem contact op voor alle mogelijkheden of vraag direct een offerte aan.

Vragen of interesse?

Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch via 0183-304872 of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen jouw vraag zo snel mogelijk in behandeling.

vestigingsmanager ankro 2
Gerben van Boxel
Vestigingsmanager
info@ankro.nl
Vraag een offerte aan