cad cam programmeren

Het belang van materiaalselectie en ontwerpoptimalisatie

In de wereld van kunststof verspaning is de juiste keuzes maken op het gebied van materiaalselectie en ontwerpoptimalisatie van essentieel belang. Deze keuzes kunnen niet alleen de kwaliteit en duurzaamheid van het eindproduct beïnvloeden, maar ook de kostenefficiëntie van het verspaningsproces. Bij ANKRO begrijpen we het belang van deze aspecten en streven we ernaar om onze expertise in te zetten om onze klanten te helpen bij het realiseren van optimale resultaten.

De juiste materiaalkeuze

Een van de eerste stappen in het proces is het selecteren van het juiste materiaal voor het gewenste eindproduct. Met de jarenlange ervaring bij ANKRO in het verspanen van diverse kunststoffen, beschikken we over de grondige kennis van de eigenschappen en kenmerken van de kunststoffen. Het direct kiezen van de juiste kunststof resulteert in voordelen als:

  • Kostenbesparing: Door het vermijden van herwerkingen of materialen die niet aan de vereisten voldoen, worden kosten bespaard die anders zouden worden besteed aan extra materialen en arbeid.
  • Minder risico op uitval: Materialen die niet geschikt zijn voor de toepassing kunnen leiden tot productuitval of verminderde prestaties.
  • Efficiëntie in productie: Het gebruik van het juiste materiaal vereenvoudigt het verspaningsproces, waardoor de productietijd wordt verkort en de efficiëntie wordt verhoogd

Ontwerp- en procesoptimalisatie

Naast het maken van de juiste materiaalkeuze, is ontwerpoptimalisatie een cruciale factor die de kostenefficiëntie van kunststof verspaning beïnvloedt. Door het ontwerp of het productieproces van een onderdeel te optimaliseren, kunnen we verspilling verminderen, cyclustijden verkorten en de algehele productiviteit verbeteren.

Zelfs kleine optimalisaties in het productieproces, zoals het besparen van één seconde per onderdeel, kunnen aanzienlijke kostenbesparingen opleveren en de productiviteit verhogen. Bij ANKRO werken we nauw samen met onze klanten om het gehele proces te optimaliseren, met als doel om aan hun behoeften te voldoen en hen tevreden te stellen. Wil je ontdekken welke mogelijkheden er zijn? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

CNC Draaien Kunststof

Het belang van materiaalselectie en ontwerpoptimalisatie

Kortom, het belang van materiaalselectie en ontwerpoptimalisatie voor kostenefficiënte kunststof verspaning kan niet worden overschat. Bij de introductie van nieuwe producten betrekken we altijd meerdere experts om ervoor te zorgen dat het productieproces optimaal verloopt. Van het selecteren van de juiste materialen tot het optimaliseren en ontwerpen van het complete productieproces; bij ANKRO gaan we verder dan alleen het CNC verspanen van kunststof. Neem contact met ons op voor een overzicht van alle mogelijkheden!

Vragen of interesse?

Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch via 0183-304872 of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen jouw vraag zo snel mogelijk in behandeling.

vestigingsmanager ankro 2
Gerben van Boxel
Vestigingsmanager
info@ankro.nl
Vraag een offerte aan